onsdag 9 december 2015

Oyakodon 親子丼 (Kyckling och ägg-soppa)

Här kommer receptet som jag lovade lägga upp för ett litet tag sen. Det var ironiskt nog den sista måltiden jag tog som inte ingick i själva front-loading-konceptet på tävlingsdagen ;) därav det lite lägre kolhydratinnehållet.

Receptet kommer givetvis från Japan och heter Oyakodon (親子丼). Lite krasst översatt blir det på svenska "kyckling och ägg i en skål med ris", jag skippade riset och ersatte det med shiratakinudlar och ett par salladsblad. Oyakodon innehåller som nämnt även ägg. I detta fall är det ett halvvispat ägg som du lägger till i grytan för att få lite mer konsistens på själva soppan. Det går helt att utesluta ägget om man vill det. Oyakodon bör även toppas med ytterligare ett ägg, jag har dock valt att inte göra det denna gång.

Innehåll per portion:
400 kcal
55 g protein
26 g kolhydrater
8 g fett


Ingredienser:

  • 200 g kycklingfilé 

  • 200 g vitkål

  • 100 g broccoli/wokmix

  • 200-250 g shiratakinudlar

  • 1-2 stora blad isbergssallad

  • 1 st halvvispat ägg


Marinad:

  • 2 msk Kikkomansoya

  • 1 msk mirin alt. 10 steviadroppar + 1 msk soya

  • 1 msk Dashi Stock (detta kan ersättas med 0,5 kycklingbuljontärning + 1 msk soya + 0,5 dl kokande vatten)

  • 1 msk sötningsströ alt. Steviadroppar


 Workprogress:

[gallery ids="293,292,291,290,289,288" columns="2" size="large"]



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar