torsdag 29 oktober 2015

Torsk med sötpotatis och vitkål

Nästa middagstips är på torsk med sötpotatis och lite sparris, rätt så mättande med mycket mat för väldigt lite kalorier (jag som så sällan äter fisk då det är så dyrt jämfört med fryst kyckling!). Kombinationen med lite mjukare mos och krispig vitkål brukar vara rätt så gott också.

Innehåll per portion:
360 kcal
40 g protein
48 g kolhydrater
21 g fett


Ingredienser (för 1 portion):
✴ 200 g torskfilé
✴ 200 g sötpotatis
✴ 100 g vitkål
50 g sparris

Kryddning till torsk
Paprika
Timjan
Havssalt

 Workprogress:

  1. Börja med att koka torsken i saltvatten (ev. med timjan) ca 5-6 minuter

  2. Strimla vitkålen i rivjärn och hacka sparrisen i mindre bitar, ångkoka tillsammans med sötpotatisen 4-5 minuter.

  3. När allting är klart kan du ta bort skalet från sötpotatisen och mosa den med en gaffel i en skål. Salta gärna och blanda i lite Walden farms för att få en lite lösare konsistens.

  4. Krydda torsken i paprika, timjan och släng på lite salt om du känner för det

  5. Portionera upp snyggt på tallriken!


[caption id="" align="alignnone" width="1024"]fisk Ser inte så mycket ut för världen men är riktigt mättande...![/caption]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar