fredag 6 november 2015

Kalorisnåla hamburgare och bröd

Detta är ett recept på hamburgare och bröd, perfekt på en fredagkväll framför exempelvis Idol hehe (inspiration från bästa Tasty Health). Jag är en riktig fan-girl av bröd och dessa är underbara att äta om man vill hålla kalorierna nere under diet eller bara vill äta lite mer bröd än vanligt.

Nötköttet går givetvis bra att byta ut mot kycklingfärs för att få lite mer mat på samma kalorimängd 😉

Innehåll per portion (3-4 hamburgare med 2 bröd):
500 kcal
47 g protein
27 g kolhydrater
21 g fett


Ingredienser hamburgare (ca 3-4 stycken):
✴ 150 g nötkött (12% fetthalt) 
✴ 0,5 dl Walden Farms BBQ sause
✴ Salt
✴ Peppar
 Timjan – eller annan krydda du vill smaksätta med


Ingredienser bröd (för 2 bröd):
 100-120 g lättkesella
✴ 1 dl nermalda havregryn (ca 40 g)
✴ 1 tsk fiberhusk
 0,5 tsk bakpulver
 0,5-1 tsk salt
 0,5 tsk pizza/grillkrydda (om du vill ha lite smak på brödet)
 topping: 1 tsk linfrön


 Workprogress:

  1. Blanda ihop nötkött, Walden Farmsås och kryddorna i en bunke. Rör om och forma till burgare, hur många beror på hur stora du vill ha dem. Gör även en liten grop i toppen, för att hindra att hamburgaren svällen till en boll när den steks.

  2. Stek på hamburgarna 4-5 min per sida på rätt så hög värme.

  3. Under tiden mixar du ihop ingredienserna för hamburgebrödet:

    1. Mal ner havregrynen i en mixer

    2. Blanda i fiberhusk, bakpulver och salt och grillkrydda

    3. Mixa till en rätt så kletig smet



  4. Rulla till 2 stycken bullar

  5. In i mitten av ugnen på 200 C i 20-25 minuter.


Du får själv välja hur du vill toppa burgarna. Jag gjorde här topping av 25 gram fetaost (3%), lite oliver, krossade tomater och ett salladsblad i botten. Nam Nam!

[caption id="" align="aligncenter" width="381"]Hamburgebröden efter gräddning Bröden efter gräddning[/caption]





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar