Nötköttet går givetvis bra att byta ut mot kycklingfärs för att få lite mer mat på samma kalorimängd 😉
Innehåll per portion (3-4 hamburgare med 2 bröd):
500 kcal
47 g protein
27 g kolhydrater
21 g fett
Ingredienser hamburgare (ca 3-4 stycken):
✴ 150 g nötkött (12% fetthalt)
✴ 0,5 dl Walden Farms BBQ sause
✴ Salt
✴ Peppar
✴ Timjan – eller annan krydda du vill smaksätta med
Ingredienser bröd (för 2 bröd):
✴ 100-120 g lättkesella
✴ 1 dl nermalda havregryn (ca 40 g)
✴ 1 tsk fiberhusk
✴ 0,5 tsk bakpulver
✴ 0,5-1 tsk salt
✴ 0,5 tsk pizza/grillkrydda (om du vill ha lite smak på brödet)
✴ topping: 1 tsk linfrön
Workprogress:
- Blanda ihop nötkött, Walden Farmsås och kryddorna i en bunke. Rör om och forma till burgare, hur många beror på hur stora du vill ha dem. Gör även en liten grop i toppen, för att hindra att hamburgaren svällen till en boll när den steks.
- Stek på hamburgarna 4-5 min per sida på rätt så hög värme.
- Under tiden mixar du ihop ingredienserna för hamburgebrödet:
- Mal ner havregrynen i en mixer
- Blanda i fiberhusk, bakpulver och salt och grillkrydda
- Mixa till en rätt så kletig smet
- Rulla till 2 stycken bullar
- In i mitten av ugnen på 200 C i 20-25 minuter.
Du får själv välja hur du vill toppa burgarna. Jag gjorde här topping av 25 gram fetaost (3%), lite oliver, krossade tomater och ett salladsblad i botten. Nam Nam!
[caption id="" align="aligncenter" width="381"] Bröden efter gräddning[/caption]
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar