Innehåll per portion:
315 kcal
35 g protein
28 g kolhydrater
7 g fett
Ingredienser (för 4 portioner):
300 g kycklingfilé
150 g krossade tomater
100 g Apetina fetaost 3%
15 st urkärnade svarta oliver
200 g/2 dl äggvita
1 st ägg
1 tsk basilika/några basilikablad
0,5-1 tsk salt
Peppar
Deg:
2 dl havregryn
1 dl grahamsmjöl
150 g lättkvarg
2 msk vatten
1 tsk salt
Workprogress:
- Börja med att tina kycklingfiléerna. Samtidigt blandar du ihop degen och trycker ut den i pajform. Grädda degen 200 grader i 10 minuter.
- Stek kycklingfiléerna i en stekpanna på medelhög värme.
- Blanda äggvita, ägg salt och peppar och basilikan i en bunke.
- Lägg kycklingfiléerna i botten av pajformen
- Häll över tomatsåsen
- Strö på oliverna
- Häll på blandningen med äggvita
- Smula och strö över fetaosten
- Grädda i ugnen 200 grader 30-35 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar