fredag 23 oktober 2015

Grekisk Kycklingpaj

Här kommer nästa middagstips: Grekisk kycklingpaj (inspiration från Bodys kokbok)

Innehåll per portion:
315 kcal
35 g protein
28 g kolhydrater
7 g fett


Ingredienser (för 4 portioner):
✴ 300 g kycklingfilé
✴ 150 g krossade tomater
✴ 100 g Apetina fetaost 3%
✴ 15 st urkärnade svarta oliver

✴ 200 g/2 dl äggvita
✴ 1 st ägg

✴ 1 tsk basilika/några basilikablad
✴ 0,5-1 tsk salt
✴ Peppar

Deg:
✴ 2 dl havregryn
✴ 1 dl grahamsmjöl
✴ 150 g lättkvarg
✴ 2 msk vatten
✴1 tsk salt


Workprogress:

  1. Börja med att tina kycklingfiléerna. Samtidigt blandar du ihop degen och trycker ut den i pajform. Grädda degen 200 grader i 10 minuter.

  2. Stek kycklingfiléerna i en stekpanna på medelhög värme.

  3. Blanda äggvita, ägg salt och peppar och basilikan i en bunke.

  4. Lägg kycklingfiléerna i botten av pajformen

    1. Häll över tomatsåsen

    2. Strö på oliverna

    3. Häll på blandningen med äggvita

    4. Smula och strö över fetaosten



  5. Grädda i ugnen 200 grader 30-35 minuter.


Grekisk kycklingpaj1Grekisk kycklingpaj2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar