Receptet kommer givetvis från Japan och heter Oyakodon (親子丼). Lite krasst översatt blir det på svenska "kyckling och ägg i en skål med ris", jag skippade riset och ersatte det med shiratakinudlar och ett par salladsblad. Oyakodon innehåller som nämnt även ägg. I detta fall är det ett halvvispat ägg som du lägger till i grytan för att få lite mer konsistens på själva soppan. Det går helt att utesluta ägget om man vill det. Oyakodon bör även toppas med ytterligare ett ägg, jag har dock valt att inte göra det denna gång.
Innehåll per portion:
400 kcal
55 g protein
26 g kolhydrater
8 g fett
Ingredienser:
- 200 g kycklingfilé
- 200 g vitkål
- 100 g broccoli/wokmix
- 200-250 g shiratakinudlar
- 1-2 stora blad isbergssallad
- 1 st halvvispat ägg
Marinad:
- 2 msk Kikkomansoya
- 1 msk mirin alt. 10 steviadroppar + 1 msk soya
- 1 msk Dashi Stock (detta kan ersättas med 0,5 kycklingbuljontärning + 1 msk soya + 0,5 dl kokande vatten)
- 1 msk sötningsströ alt. Steviadroppar
Workprogress:
[gallery ids="293,292,291,290,289,288" columns="2" size="large"]
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar